Berichtjes

We vinden het fijn om zo nu en dan wat van jullie te horen. Daarom hebben we deze pagina ingericht, zodat je zonder dat je dat perse onder een blog item moet doen, ook gewoon berichtjes kun achterlaten πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

58 Responses

 1. Hallo, erg leuk om te lezen over jullie reis. Wij zijn van plan iets soortgelijks te gaan doen volgend jaar en ik heb een praktische vraag. Wij wonen momenteel niet in Nederland en zijn dus uitgeschreven mbt de leerplicht dus geen probleem. Wij vroegen ons alleen wel af wat het betekent voor de ziektekosten verzekering en voor her houden van credit cards terwijl je niet ingeschreven staat in het land. Hoe hebben jullie dat opgelost?

  1. Hi,

   Sorry voor de wat late reactie. Je bericht was tussen de spamberichten terecht gekomen. Wat leuk dat je op onze blog terecht bent gekomen!

   Wij hebben een aanvraag bij het SVB ingediend om onze AWBZ status vast te stellen. Hiermee wordt een onderzoek ingesteld naar je huidige situatie en als je op dit moment recht op een verzekering voor de WLZ, dan wordt deze bevestigd middels een brief van de SVB. Deze kun je vervolgens indienen bij je zorgverzekeraar, die deze dan over het algemeen honoreert en je voor een jaar verzekerd. Ik weet niet of jullie huidige situatie daar roet in het eten gooit, maar dat kun je waarschijnlijk zelf het beste bepalen. Voor wat betreft het houden van je creditcard, ik heb deze aangevraagd voordat we weggingen en zolang je netjes alles betaald is er geen probleem. Tenminste ik heb zowel Visa als Mastercard daar nooit over gehoord.

   Mocht je nog meer vragen hebben, schroom niet, ik zal de Spam folder in de gaten houden πŸ˜‰

   Groet,
   Peter

 2. Hi Jennifer, Peter,Mels en Niven

  Bedankt voor de mooie foto,s en de reisverslagen.Wij hebben alle blog,s en foto,s bewaard om ze op een later tijdstip nog eens door te lezen.Het zal voor ons nu wel even vreemd zijn om op Vrijdag de blog niet meer te ontvangen.
  Nogmaals bedankt dat we deze blog mochten ontvangen

  1. Hi Annie en Wim,

   Bedankt voor jullie bericht en dat we iedere vrijdag jullie weekend op mochten fleuren. Voor ons is het ook vreemd om weer thuis te zijn en we moeten best nog wel even wennen. Misschien besteden we er wel nog een blog aan πŸ˜‰

   Groet,
   Peter, Jennifer, Mels & Niven.

 3. Ha Jennifer, Peter, Niven en Mels,

  We hebben alles gelezen en de foto’s gezien van jullie wereldreis en we hebben ervan genoten!
  Prachtige plaatjes in de natuur met jullie 2 mannen!! Nu nog lekker nagenieten!

  Groetjes Hans en Dicky

 4. Lieve Mels, Niven en ouders,
  Wat hebben jullie een geweldige reis gemaakt! Ik wens jullie nog fijne weken toe en zie jullie terug op de Josephschool ( de leukste school uit Leiden)!
  Ik hoop dat jullie daar straks ook weer zin in hebben. Leuk om alle verhalen te vertellen aan je klasgenootjes!

  1. Hi Monica,

   Dat hebben we zeker, wij zijn nu voor de laatste dagen in New York en de mannen hebben erg veel zin om weer naar school te gaan. Bedankt voor je berichtje en tot ‘volgend’ jaar.

 5. Hi Jennifer, sprak jouw ouders gisteren op het feestje van Trees!
  Ik ken jou uit Rome ( pasen bij de pausNiek was directeur van het Bliemenburo Holland)…ik werd heel enthousiast bij het horen over jullie wereldreis en besloot jullie te volgen…., wat een fantastische reis en wat een geweldige verhalen.., goed gedaan… geniet nog van het staartje van deze reis..
  Jouw ouders kunnen niet wachten om jullie weer in de armen te sluiten!!!

  1. Hallo!
   Wat leuk dat je ons een berichtje stuurt! En gaaf ook dat je ons volgt. Het is ongelooflijk wat we allemaal meegemaakt hebben de afgelopen maanden en wat ons nog te wachten staat. We zijn nu twee weken met onze camper op weg door het Westen van Amerika, maar het lijkt alsof we hier al ruim een maand zijn. We blijven zeker genieten. En ja, we weten dat het thuisfront ons met smart opwacht. Fijn, want de terugkeer zal ook wel moeilijk zijn voor ons. Dit leven bevalt ons prima πŸ™‚
   Veel liefs!
   Jennifer

 6. Hi Jen en Peter,

  We zijn een weekje in Agadir om te golfen en ik zit op mijn hotelkamer even wat met mijn telefoon te rommelen. Kom ik via LI op jullie blog. Heerlijk leesvoer!

  Sinds een week weer terug bij VodafoneZiggo dus ik had al wel gehoord van jullie geweldige plan om met elkaar een jaartje er tussenuit te knijpen. Heel stoer! Nou eens niet iemand die er alleen over praat ?.

  Paar van de mooie plekken hebben we het geluk gehad zelf ook te mogen bezoeken, maar wat een superavontuur!

  Heel veel plezier, geluk en gezondheid aldaar gewenst en hopelijk doen we een wijntje (Of 2) als je terug bent om live te vertellen over al jullie ervaringen.

  Voor nu dikke kus en ik blijf jullie volgen!

  Cathelijne

  1. Hoi Cathelijne!
   Wat onwijs leuk om wat van jou te horen. Ben je terug bij VZ? Wat onwijs leuk. Jammer dat ik je niet meer zie daar. Maar bij terugkomst: een wijntje doen lijkt me super gezellig. Heb je nog tips voor Hawaii? πŸ˜‰ Dikke xxx terug en fijn dat je ons volgt πŸ™‚

 7. Ha Jennifer, ik lees dat jullie volop aan het genieten zijn, hoe fijn! Odette en Paul vertrekken straks, met een drie uurtjes vertraging richting Dubai. Ze hebben drie enveloppen op zak die hen naar hun verrassing leiden.
  Veel plezier in het mooie Nieuw Zeeland en veel plezier met elkaar! Kus, Chantal

  1. Hey Chantal,
   Het is super leuk dat we Paul en Odette gaan zien. Onwerkelijk nu nog… πŸ™‚ Leuk dat jullie hen zo verrassen. Ik denk dat ze een wereldtijd tegemoet gaan. We gaan genieten. Veel liefs!

 8. Hallo allemaal,

  Gefeliciteerd met Peet, wat een leeftijd en echt een mooie plek om het te vieren (helaas was de vlucht iets te lang).
  Gaaf om te lezen wat jullie allemaal meemaken als gezin. We genieten erg van jullie verhalen en belevenissen. Al maak ik me wel zorgen als jullie terugkomen, Nederland is dan misschien ineens best saai ?.

  Rosanne doet het hee erg goed, dus we durfde het aan en hebben een skivakantie geboekt en gaan weer lekker naar Ehrwald β›·?. Maar eerst zal Krista een cruise naar de caribbean maken ??? en zal Fabienne al gaan afzwemmen voor haar A diploma ?

  Veel plezier nog dikke ? ons

 9. Hi lieve buurtjes,
  Eindelijk dan eens een berichtje van ons! We wensen jullie ook in 2019 veel mooie avonturen toe! We volgen jullie wel en wee via de blogs. Regelmatig denk ik als er een blond jongetje door de straat rent dat het Mels of Niven is! Die straat was vorige week weer bezaaid met vuurwerk! We hebben twee heerlijke vakantieweken achter de rug. Constantijn en ik zijn samen naar Antwerpen geweest (zonder jongens en zonder honden). Was heel gezellig, ook in de Junostraat hebben we begrepen… De jongens hebben veel gechilld en veel gewerkt bij de Spar. Er arriveren hier nu pakjes met hele mooie schoenen…. Mijn nieuwe baan bij mboRijnland is erg leuk maar ook heel intensief. Hugo gaat dit jaar een stuk beter in de 3e. Winand heeft veel goede voornemens in relatie tot school. Constantijn heeft deze vakantie een nieuw bed getimmerd voor Winand (120cm breed!). Nu nog verven in een mooie groengrijze tint! We hebben een heel plan voor het huis, knappen elke keer een ruimte op. Verf voor de gang staat al klaar! Vakantie duurt net niet lang genoeg (en we gaan dit weekend met de familie Winands 17e verjaardag vieren). Gelukkig hebben jullie nog een heerlijke tijd voor je! In de Volkskrant van morgen staat artikel over families op wereldreis, oa over lesgeven aan de kinderen. Ga ik dit weekend lezen! Veel liefs en groeten van Anne, Constantijn, Winand en Hugo (en Hunter en Morris natuurlijk, de ‘tijdelijke’ buurkids zijn ook gek op onze honden!)

  1. Hallo lieve buren!
   Wat leuk om een bericht van jullie te krijgen. En fijn om te lezen dat het goed met jullie gaat. Heerlijk om even samen in Antwerpen geweest te zijn. Leuke stad en het bruist daar altijd. En de jongens doen het zo te lezen ook goed. Heerlijk dat ze hun verdiende geld ook weer weten uit te geven aan mooie spullen πŸ˜‰ Dat is toch geweldig? En het plan voor het huis klinkt ook veelbelovend. We zijn erg benieuwd hoe het geworden is. Waarschijnlijk zijn jullie klaar of bijna klaar als wij terug zijn. Wij hebben ook weer plannen voor het huis (o.a. de kamers van de jongens die dan inmiddels 8 zijn). Hebben jullie al plannen voor de zomervakantie? We hebben van de andere buren begrepen dat die naar Indonesie gaan! Super cool. Jammer dat ze net weg gaan als wij thuiskomen (1 augustus), maar daarna hebben we weer geweldige verhalen te delen. Geniet van de verjaardag van Winand (nog van harte!) en de mooie plannen voor het huis. Het artikel over op wereldreis zijn hebben we idd gelezen. Het lesgeven gaat bij ons best aardig. We zitten in ieder geval op schema (voor zover dat belangrijk is) en Mels loopt zelfs iets voor. We houden het tempo erin zolang het goed gaat πŸ™‚ Veel liefs voor jullie, een dikke knuffel voor Hunter en Morris en hopelijk tot een volgend bericht!

 10. Hallo fam.Boon. we wensen jullie een goed en gezond 2019 toe. Bij jullie is het al 2019 en wij wachten nog 5,5 uur voordat wij de drempel van 2018 naar 2019 overgaan.Regelmatig volgen wij jullie reisberichten op jullie prima verzorgde website. Wij wensen jullie nog een goede voortzetting van jullie fantastische reis.
  Met hartelijke groet Aad en Annelies Koppens.

  1. Hallo Aad en Annelies!
   Dank voor jullie bericht. Wat fijn om wat van jullie te horen. Leuk dat jullie ons volgen πŸ™‚ Wat maken we een hoop mee he? We hopen dat jullie een geweldig 2019 hebben en dat we in de zomer jullie spreken en zien en verhalen kunnen uitwisselen. Veel liefs vanuit Fiji!

 11. Hallo Jennifer,Peter,Niven en Mels,

  Wij Annie en Wim wensen jullie Prettige Kerstdagen en een voorspoedig en gezond 2019

  We gaan ervan uit dat jullie nog mooie lokatie,s zullen bezoeken en ons dan mee laten genieten van de omschrijving en de mooie foto,s

  1. Hallo Annie en Wim,
   Dank voor jullie bericht. Wij wensen jullie ook een geweldige Kerst toe en een heel gezond en warm 2019. Wij blijven verhalen delen, dus leuk als jullie ons blijven volgen. Het allerbeste en veel liefs vanuit Tasmanie.

 12. Ha Jennifer, Peter, Mels en Niven,
  We genieten iedere keer van de prachtige foto’s van de mooie natuur en natuurlijk van de leuke foto’s van Mels en Niven. Wat zien jullie veel van de wereld!! Sommige plaatsen zijn herkenbaar voor ons. We wensen jullie fijne Kerstdagen met veel zon en in 2019 het tweede gedeelte van jullie wereldreis. Geweldig!

  1. Hallo Hans en Dicky!
   Leuk dat jullie ons een berichtje sturen. Jullie hebben zelf ook veel gezien, dus logisch dat je plekken herkent. Leuk! Voor jullie ook mooie Kerstdagen en een mooi uiteinde. Een goed en gezond 2019 toegewenst en we hopen dat jullie blijven meelezen met onze avonturen. Veel liefs van ons!

 13. Hoi lieve familie,

  Ik volg jullie blog op de voet, wat een mooie reis tot nu toe en wat ontzettend leuk en mooi geschreven!
  Tot nu toe nog geen reactie achter gelaten, ik ben meer β€˜de stille genieter’.
  Wanneer jullie terugkomen zijn we helaas verhuisd ? (volgende week verhuizen) Tegen de tijd dat jullie terugkomen geven ik wel even mijn adres door.
  Dikke knuffel aan de jongens en heel veel reisplezier!! ?

  1. Hey Louise!
   Wat leuk om wat van je te horen. Dat verhuizen zal niet meevallen… we denken aan je/jullie. Als we terug zijn komen we je nieuwe plek bewonderen.
   Veel liefs ook voor Mike, Nina en Skippy.
   Dikke knuffels van ons.

 14. Hallo lieve schatten,

  Wat genieten wij van jullie verhalen en prachtige foto s. Fijn om te zien dat het zo goed met jullie gaat en het heerlijk naar jullie zin hebben.

  Dikke kussen van ons allemaal
  Anita ❀️❀️❀️

  1. Hey Anita!
   Hoe is het met jullie? Met Esmee en Eric en de kinderen? En met jou? Hier gaat het erg goed. We genieten enorm. Australie is zoooo leuk! Fijn dat je onze verhalen volgt en dat we weer wat van je horen. We sturen je nog een berichtje met je verjaardag hoor! Dikke XXXX voor jullie allemaal.
   Liefs!

 15. Hi Jennifer en Peter.

  Hoe gaat het nu met Niven?

  Hopelijk gaat alles weer goed met hem.Je moet er toch niet aan denken dat een van je kinderen in een ziekenhuis moet worden opgenomen.

  1. Hi Wim,

   Gaat al een stuk beter, de koorts is weg en nu is hij ‘alleen’ nog heel erg verkouden. Ergens een griepje/verkoudheid opgelopen waarschijnlijk :).
   Ja, het leven van een wereldreiziger gaat niet altijd over rozen …

  1. Hallo Wim,

   Nee gelukkig niet. Niets van te merken hier. Het getroffen eiland ligt ver weg van hier. Alles is hier goed. Dank voor je bezorgdheid. Hoe is het in Nederland? Volgens mij nog steeds mooi weer. Geniet er maar lekker van.
   Liefs van ons

 16. Onze vakantie was heerlijk; in Griekenland wezen eilandhoppen, echt te gek.
  Morgenmiddag start ons jaarlijkse boottochtje met Kim etc., om 16u…en nu missen we jou natuurlijk :-).
  Ik zal hier de groeten aan iedereen doen!

 17. Eindelijk al jullie mooie verhalen en foto’s rustig gelezen en bekeken; en gelijk via Instagram het volgen aangezet.
  Niet alleen de jongens leren zoveel, jullie allemaal; hoe maak je van de lemons lemonade bijv. ?.
  Geniet van al jullie avonturen!

  1. Hey Mar!
   Leuk dat je ons gevonden hebt πŸ™‚ Hoe was jullie vakantie? En hoe gaat het verder met jullie? Man, we leren wat af hier πŸ˜‰ Leuk dat we zo contact kunnen houden. Doe iedereen de groeten uit je team en tot snel!
   Jennifer

 18. Hallo Jennifer en Peter.,

  Als het goed is zijn jullie nu met de auto de rondreis aan het maken.Hoe zijn de wegen daar en rijden de lokale bevolking een beetje normaal?
  De hotels etc.hebben jullie van te voren besproken of zien jullie dit wel waar je gaat overnachten.Enja,Peter hoe is het afgelopen met je telefoon,is hij gerepareerd of werd het een nieuwe.

  1. Hallo Wim,
   De wegen in Maleisie zijn prima.Vooral de snelwegen waarvoor je tol moet betalen zijn prima te doen. Maleisiers rijden over het algemeen (uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd) redelijk rustig. Het is prima te doen hier om met een huurauto doorheen te rijden. Maar als je samen reist kun je ook overwegen om met de bus te reizen (luxe touringcars van alle gemakken voorzien) of te vliegen. Met z’n 4-en vonden wij dit beter te doen en goedkoper uiteindelijk. De hotels bespreken we hier, zo’n 2-3 dagen van tevoren. Dat werkt prima, alleen hebben ze in september veel vakanties in Maleisie dus soms zaten de hotels of resorts waar we graag heen wilden vol. Peter zijn telefoon werkt nog, maar het glas is volledig stuk. Hij moet wel een nieuwe, dus we kijken even wat de beste optie is. 12 september is ook altijd de dag waarop Apple nieuwe releases doet. Dus als hij even wacht heeft hij misschien meteen de allernieuwste πŸ˜‰ Dan maar meteen wat dieper in de buidel tasten. Failliet zijn we toch wel als we thuis komen, haha!
   Groeten,
   Jennifer

 19. Hoi hoi

  Ik ben via via op jullie pagina gekomen. Nu kan ik Maro ook laten zien waar jullie zijn en wat jullie doen. Hij mist Niven erg in de klas. Ik ga jullie volgen.

  Dikke knuffel aan mijn vriendje.
  Maro geeft een box aan Niven.

  Groetjes Nancy

  1. Hoi Nancy,

   Leuk!! We hebben nog geen toegang tot Schoudercom, dus kunnen de blog ook nog niet delen. Maar mochten andere ook interesse hebben, wellicht kun je het adres doorgeven.

   Hierbij ook een box van Niven aan Maro. πŸ™‚

   1. de concerten staan toch wel op een lager pitje zonder jullie πŸ™‚

    in ieder geval superleuk om jullie avonturen zo een beetje te volgen, ik kijk standaard in de ochtend even om zo de “vakantie vibe” ook een beetje mee te krijgen.

    tsjuusss !

   2. Hey Mars,
    Nou hou die concerten voor tweede helft 2019 dan alvast maar scherp in de gaten πŸ˜‰ Lowlands doen misschien? πŸ™‚
    Fijn dat je door onze avonturen ook n vakantie vibe krijgt/houdt. Hopelijk kom je hierdoor zelf ook op goede ideeen.
    Liefs,

 20. Jennifer en Peter,

  Bedankt voor de mooie omschrijving en de foto,s van jullie verblijf op de Maladiven.

  We kijken nu al uit naar de belevenissen en foto,s van jullie nieuwe bestemming.

  1. Hallo Wim,
   Dank je wel voor je reactie. We hebben zoveel materiaal van de Malediven, dat we hebben moeten kiezen, maar hopelijk gaf dit een helder beeld. Vandaag weer een nieuw verhaal. En zo blijven we hopelijk lekker bezig πŸ™‚
   Liefs,

 21. Jemig, wat een mooie route! Ik ga jullie als β€˜reislustige ouder’ maar even volgen via insta en de blog ter inspiratie. Ik hoop dat ik mijn gezin ook ooit zo ver weet te krijgen zo lang weg te gaan. Wie weet… Heel veel plezier.

 22. Hoi wereldreizigers hoe gaat het met jullie.Volgens ons genieten jullie volop heerlijk.
  Peter ik heb 4 foto,s naar je opgestuurd via WhatsApp ik hoop dat je ze ontvangt want ze zijn best belangrijk.
  Veel kussen voor die boeven en jullie en wees voorzichtig en nog veel plezier, de groeten van Plonia en John.

 23. Hoi! Toevallig zie ik jullie voorbij komen. Hoe hebben jullie het geregeld qua school voor jullie zoons…wij willen ook gaan reizen met onze kinderen van dan 4 en 7 … Maar school en leerplicht ambtenaar wil niet meewerken. Ook onderwijs zelf geven tijdens reizen gaan ze niet akkoord mee.. Hoe was jullie ervaring?

  1. Hi Maaike,

   Wat leuk dat je ons gevonden hebt. We hebben eerlijk gezegd niet eens de moeite genomen om contact op te nemen met de leerplicht ambtenaar, omdat we er eigenlijk al vanuit waren gegaan dat het antwoord negatief zou zijn. Het huidige schoolsysteem in Nederland is niet zo happig aan het ondersteunen bij het verkrijgen van echte praktijkervaring bij kinderen ;).

   We hebben ons uitgeschreven uit het BRP. Hiermee vervallen een aantal voordelen, maar ook een aantal plichten, zoals de leerplicht. In een artikel op ons blog hebben we hier mee meer over verteld: https://www.wildbeans.nl/2018/07/met-je-kinderen-een-jaar-op-reis-kan-dat/, wellicht heb je deze al gelezen en zo niet waarschijnlijk helpt je dit. Veel plezier met het voorbereiden van de reis en het hakken van knopen πŸ™‚

 24. Even vooruit kijken: Tegen de tijd dat de Pacific NW van de VS er aan komt misschien een bezoekje inbouwen van Vashon Island, WA.
  Zou graag jullie ervaringen delen tegen die tijd en een bezoek op prijs stellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *