Empire State of Mind

In New York,
Concrete jungle where dreams are made of
There’s nothin’ you can’t do
Now you’re in New York
These streets will make you feel brand new
Big lights will inspire you
Let’s hear it for New York, New York, New York

– Chorus van Empire State of Mind van Alicia Keys en Jay Z.

Het is vrijdagochtend, tijd om onze camper in te leveren. Na de laatste schoonmaakklusjes rijden we rond 09.30 uur naar de camperverhuur. We zijn duidelijk niet de enigen die vandaag een camper terugbrengen of ophalen. Het is er mega druk! Gelukkig gaat terugbrengen meestal een stuk sneller dan ophalen en hebben we geen grote gebreken te melden of schade gereden. Dus na 10 minuten is de check gedaan en inderdaad is alles in orde. Behalve dan dat we veel meer mijl hebben gereden dan van tevoren gedacht: totaal hebben we 8246 mijl gereden, een dikke 13000 kilometer! Dat is 3 keer van de Westkust naar de Oostkust. En dat zonder schade, motorpech of een lekke band. We hadden alleen bij de start en loszittende uitlaat en we hebben al die mijlen met een brandend motorlampje gereden, maar verder niets. Ongelooflijk toch? Het is dubbel om je weer in te leveren Bruce: aan de ene kant zijn we je best wel zat met je bruine interieur, slechte matrassen, piep- en kraakgeluiden en kastjes die bijna niet normaal open gaan. Aan de andere kant was je ons huis voor drie maanden, heb je ons nooit laten zitten, hebben we fantastische avonturen met je beleefd en heb je ons warm, koel en droog gehouden als dat nodig was. Dag Bruce, bedankt voor het avontuur van de afgelopen drie maanden.

Met de taxi naar het vliegveld, spullen inleveren en even wat eten. Als cadeau zien we Mount Rainier nog in de verte. Op tijd vertrekken we naar New York, waar we met 3 uur tijdverschil om 00:04 uur aankomen. Slapen en dan de stad in. De laatste avonturen van onze wereldreis beleven we in deze drukke, warme, grote, indrukwekkende, leuke en mooie stad. Wat hebben we nog veel gezien en gedaan! We zijn op het dak van het Rockefeller center geweest, bij het Vrijheidsbeeld, op Timesquare, bij de High Line, The Vessel, Battery Park, Central Park, het 9/11 memorial, in de metro gereden, en ontelbaar kilometers gelopen, pizza’s en broodjes gegeten, koffie bij de Starbucks gedronken, milkshakes bij de McDonalds gehaald en als klapper op de vuurpijl: een game bij de New York Yankees in het Yankee Stadium bijgewoond. Die hebben er nu twee fans bij. En het leuke was: wij hebben de wedstrijd gekeken met onze achterburen die met hun vier jongens nu 8 maanden op reis gaan! Wij wensen hun een onvergetelijke tijd op hun avontuur ‘met 6 op reis’! En nu hebben we vandaag nog twee jarige jongens in ons midden. Mels en Niven zijn alweer 8 jaar geworden. Wat zijn ze gegroeid zowel fysiek als mentaal. Wat hebben ze veel geleerd het afgelopen jaar. Wat zijn we trots op ze!

Dit was de officiële laatste blog van onze wereldreis. We zijn dankbaar, blij, verwonderd, tevreden, voldaan, gelukkig, gegroeid, trots, wijzer en rijker dan toen we een jaar geleden weg gingen. Voor nu tijd om het thuis weer gezellig en fijn te maken, alle herinneringen regelmatig op te halen en weer gezellig tijd door te brengen met familie en vrienden. En met alles wat we hebben geleerd en met open vizier te kijken wat er weer op ons pad komt.  We willen iedereen bedanken die ons hebben gevolgd. We hebben zoveel leuke en lieve reacties ontvangen op onze verhalen en dat heeft ons altijd erg goed gedaan. Het was een eer om met jullie onze verhalen te delen en jullie te inspireren met onze avonturen. En aan ieder van jullie willen we zeggen: LEEF!

Op een vrijdag in de kroeg
Ergens in Amsterdam
Zat aan de bar met een glas een oude wijze man
Hij zei dat die nog maar een paar dagen had
Dus pak het leven, pak alles en ga er mee op pad

En hij zei
“Leef, alsof het je laatste dag is”
“Leef, alsof de morgen niet bestaat”
“Leef, alsof het nooit echt af is”
En “leef, pak alles wat je kan”

En ga, a, a, a
A, a, a, a
A, a, a, a
Pak alles wat je kan
En ga, a, a, a
A, a, a, a
Ga
Pak alles wat je kan

Hij vertelde dat ie zich had gewerkt in het zweet
Geld verdiend als water
Maar nooit echt had geleefd
Z’n vrouw was bij hem weg
Voor een ander ingeruild
Af en toe gelachen
Maar veel te veel gehuild

En hij zei
“Leef, alsof het je laatste dag is”
“Leef, alsof de morgen niet bestaat”
“Leef, alsof het nooit echt af is”
En “leef,…

– Songtekst: Andre Hazes jr, Leef

Terug naar boven