Volle maan en heel veel pelikaan

Bij Seal Rocks hebben we een heerlijke camping gevonden. Met een super leuke speeltuin, dus Mels en Niven hebben zich daar ook weer uit kunnen leven. We zijn de volgende dag naar het hart van Myall Lakes NP gereden. Myall Lakes is prachtig! Hier liggen allemaal zoutwater meren vlak bij de kust. Hier heb je dus letterlijk links een zoutwater meer liggen en aan je rechterhand de witte zandduinen met de oceaan erachter. We zijn bij een aantal mooie punten gestopt. Het leek, doordat we de enigen waren hier en door al het zand van de duinen om ons heen, wel alsof we in de woestijn beland waren. Weer een bijzonder landschap.

Na een bezoek aan de hoogste boom van New South Wales landden we in een leuk kustplaatsje in de buurt: Bateau Bay. In Bateau Bay vinden we een leuke camping, pal aan het strand met een heerlijke speeltuin en dito zwembad. We besluiten om 2 nachten te blijven en zo ook weer eens aan de was toe te komen. En de omgeving hier wat beter te verkennen. Er zijn hier watervallen, mooie uitkijkpunten en als klap op de vuurpijl stikt het hier van de pelikanen! Super leuk om die van heel dichtbij te zien. Mels en Niven waren vooral erg verrast door de grootte van deze vogels. En ze zijn natuurlijk ook grappig met die zak onder hun snavel en soms wat rare kuifjes. Op de camping staan we ook naast hele leuke Australiërs. Twee oma’s met een dochter en twee kleinkinderen. We worden uitgenodigd voor een biertje, mogen in hun coole caravan kijken en we vertellen allemaal verhalen aan elkaar. Die Aussies hebben zulke coole trailers en caravans. In tegenstelling tot de Europese modellen waar je doorgaans een beetje mee ‘voor lul’ rijdt (sorry, wil niemand beledigen), zie je hier caravans voorbij komen waarmee dat allesbehalve ‘t geval is. Zwart, aluminium, vaak met 4 wielen, hoog op het frame zodat ze er ook outback mee kunnen rijden en gewoon stoer. Dus die hebben we ook een keer van binnen gezien (mooi! Grijs met wit interieur, niet dat oubollige hout wat je bij ons vaak ziet). ’s Avonds worden we blij verrast dooreen mooie zonsondergang met een maansopkomst! Wow!

Vanuit Bateau Bay, uitgezwaaid door de buurtjes, zijn we naar de Blue Mountains gereden. Dit gebied ligt zo’n 2 uur westelijk van Sydney. Het is hier prachtig! We zijn gelijk ’s middags op pad gegaan met een kabelbaan met glazen vloer, en hebben de Dino Walk gedaan tot groot plezier van Mels en Niven. Ook zijn de uitzichten hier weer fenomenaal en doen we een deel van een prachtige wandelroute. We hebben bij een uitkijkpunt ook met ingehouden adem staan kijken naar twee steile wandklimmers. Met de ‘3zusters’ en ‘solitary rock’ als hoogtepunt in de achtergrond. Ook hebben we kakatoes als plaatselijke bezoekers op de camping. Altijd gezellig. We gaan morgen verder op pad om hier het gebied verder te verkennen en dan is het alweer dinsdag. Tijd om dan weer richting de kust te rijden om onze Coastal Drive voort te zetten. Waarschijnlijk ook met wat regen helaas….  

Terug naar boven